“Lepas ni harap tiada lagi..”- Akhirnya Syafiq Kyle jawab pasal kahwin tak jadi

PELAKON Syafiq Kyle sudah menyelesaikan isu membatalkan perkahwinan dengan aktres Mimi Lana secara baik di antara keluarga kedua-dua belah pihak.

Syafiq atau Mohd Syafiq Shamim Abdul Razak, 31, bagaimanapun berkata, dia tidak perlu memperincikan perkara itu kepada umum dan berharap ia tidak lagi dibangkitkan selepas ini.

“Saya mengambil pendekatan ini untuk menghormati kedua-dua belah pihak. Kami sudah pun menyelesaikan perkara ini secara baik di antara kami.

“Saya rasa perkara ini tidak perlu diulas lanjut dan harap tiada lagi ‘follow up’ selepas ini. Itu sahaja jawapan saya,” katanya kepada mStar.

Syafiq berkongsi perkara itu ketika ditemui pada sidang media filem berjudul Doh yang berlangsung pada petang Sabtu.

Dalam pada itu, Syafiq berkata, buat masa ini dia enggan berfikir mengenai perkara lain selain memberi fokus kepada karier dan keluarga yang menjadi tulang belakangnya.

Bagaimanapun pelakon itu tetap berterima kasih kepada peminat yang mengambil berat tentang hal itu memandangkan dia mengambil pendekatan mengunci mulut sejak berita pembatalan pernikahannya dilaporkan media.

“Saya ambil maklum mengenai isu ini dan terima kasih kepada semua yang mengambil berat tentang diri saya.

“Saya harap isu ini tidak lagi diulas dengan lebih lanjut sebab perkara ini melibatkan banyak pihak.

“Buat masa sekarang biarlah kami mengambil masa dan ruang masing-masing untuk fokus kepada keluarga dan karier,” jelasnya.

Sementara itu, Syafiq juga enggan mengulas berhubung khabar angin mengatakan isu dia dan Mimi tidak jadi berkahwin disebabkan dirinya.

“Maaf, soalan lain,” ujarnya ringkas.

Mimi dan Syafiq sepatutnya disatukan sebagai suami isteri pada 18 Ogos lalu dalam sebuah majlis pernikahan yang dirancang berlangsung di Janda Baik, Pahang.

Bagaimanapun jemputan majlis itu mendapat kiriman emel memaklumkan majlis itu dibatalkan pada 11 Ogos lalu.
Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.